Prodaja telefona u padu, Samsung i Apple i dalje dominiraju


Kompanija za analizu tržišta Canalys, objavila je izveštaj o prodaji pametnih telefona za drugi kvartal ove godine, u kojem se može videti da im je prodaja pala za 9 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Što se tiče brendova koji se najviše prodaju, redosled na vrhu je i dalje isti, pa je na prvom mestu Samsung čiji uređaji čine 21 posto tržišnog udela, dok je na drugom Apple sa 17 posto.

Zanimljivo je da Samsung dobre rezultate prodaje najviše može zahvaliti svojim uređajima iz serije Galaxy A, što znači da se najbolje prodaju njegovi low-end telefoni, dok Apple s druge strane, najbolje prodaje svoj premium telefone iz linije iPhone 13.

Canalys kaže da je uopšteno uzevši, situacija na ukupnom tržištu takva da se sve više traže povoljniji uređaji, što očito ne vredi jedino za fanove iPhone-ova.

Analitičari takođe navode da se nestašice komponenti kod svih proizvođača sve više smanjuju, što znači da uskoro neće imati nikakvih problema sa isporukama.

Kao glavni uzroci pada prodaje telefona se navode problemi u logistici i proizvodnji, poput pooštravanja uvoznih zakona na nekim tržištima u razvoju i carinskih postupaka koji odgađaju isporuke.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.