Putin zabranjuje plaćanja kriptovalutama


Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se zabranjuje korišćenje digitalne imovine, poput kriptovaluta i NFT-ova, za plaćanje roba i usluga. Osim toga, novi zakon takođe zahteva od kripto menjačnica i pružalaca usluga da odbiju transakcije u kojima se digitalni prenosi mogu tumačiti kao oblik plaćanja. Novi zakon kaže:

"Zabranjeno je prenositi ili prihvaćati digitalnu finansijsku imovinu kao naknadu za prenesenu robu, izvedene radove, pružene usluge, kao i na bilo koji drugi način koji omogućuje preuzimanje plaćanja za robu (radove, usluge) digitalnom finansijskom imovinom, osim ako je drugačije određeno saveznim zakonima."

Centralna banka Rusije pozvala je već pre na potpunu zabranu kriptovaluta. To se najverovatnije nije dogodilo jer se rusko Ministarstvo finansija protivilo toj ideji i smatralo da je potrebno dopustiti razvoj kripto tehnologije. Za 10 dana zakon će stupiti na snagu i učiniće plaćanje kriptovalutom nezakonitim u zemlji. Međutim, Rusi i dalje mogu ulagati u kriptovalute poput Bitcoina i verovatno ih takođe smeju da nastave da rudare.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.