Reklame stižu na lock screen vašeg Android telefona


Uskoro će prva stvar koju ćete videti na zaključanom ekranu vašeg telefona kada ga uzmete u ruku biti reklama nekog oglašivača koji se neće ustezati platiti takvu vrstu marketinga.

Štaviše, glavni poslovni model brojnih marketinških kompanija i agencija biće upravo takva vrsta oglašavanja, jer je procenjeno da svaki korisnik svaki dan u proseku uzme telefon u ruku više od 50 puta, pa će toliko puta pogledati ekran pre nego što ga otključa i počne koristiti za nešto konkretno.

Jedna od prvih kompanija koja se time bavi je američki Glance koji se već naziva "lock screen content kompanijom" i trenutno se nalazi u pregovorima sa američkim teleoperaterima kako bi kroz sledeća dva meseca lansirao oglašavanje na nekim Android telefonima.

Kompanija doduše to ne naziva marketingom jer svoj sistem za prikazivanje sadržaja na lock-screenu brani činjenicom da se na zaključanim ekranima mogu naći brojne korisne stvari poput naslova udarnih vesti, videa, kvizova, muzičkih događaja, igara i fotografija. To nazivaju "glancesima", ali naravno da se tu nalazi i obilje oglasa, jer su oni glavni izvor prihoda. U osnovi ovo nije nešto potpuno novo jer se radi o svojevrsnom proširenju sistema notifikacija koji postoji na brojnim uređajima.

Glance je filijala indijske tehnološke kompanije inMobi Group koja sarađuje sa brojnim velikim proizvođačima telefona, uključujući Samsung i Xiaomi, a njen softver je ugrađen u više od 400 miliona telefona u Aziji. Pored toga, kompanija ima i velika imena među investitorima, koja uključuju Google i Petera Thiela.

U osnovi, korisnike verovatno neće smetati "glancesi" na zaključanim ekranima ukoliko će na njima prevladavati korisni sadržaji, jer više neće trebati svaki put da otključavaju telefon i ulaziti u aplikacije da bi saznali koje su nove vesti ili informacije u vezi muzičara, filmova, igara i drugih sadržaja koji ih zanimaju, pa im neće smetati poneki oglas ukoliko će biti diskretno postavljen.

Pored toga, svi korisnici će imati priliku da personalizuju svoj telefon, pa će u podešavanjima imati mogućnost jednostavnog uklanjanja "glancesa" sa zaključanih ekrana ako će ih baš toliko smetati.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.