Samsung Galaxy S23 navodno neće dolaziti sa Exynos SoC-om


Samsung-ovi vodeći pametni telefoni godinama koriste dva različita SoC-a, zavisno o regionu u kome se mogu kupiti. Ali, kako tvrdi tehnološki analitičar Ming-Chi Kuo, nadolazeća Galaxy S23 serija biće izuzetak u tom pogledu.

Kuo, naime, smatra da Samsung planira da koristi Snapdragon u Galaxy S23 seriji u svim regionima, jer kaže da se novi Exynos jednostavno neće moći takmičiti sa nadolazećim Snapdragon-om 8 Gen 2. To, dakle, znači da će Qualcomm dobiti još veći udeo na tržištu Android flagship telefona.

Kako prenosi 9to5Mac, korisnici Samsung-a još su 2020. godine pokrenuli peticiju tražeći od kompanije da prestane da koristi Exynos čipove. Razlog tome bile su nešto slabije performanse u poređenju sa Snapdragon konkurentima, lošija energetska efikasnost i lošija autonomija, koja je mnoge korisnike odgovorile od kupovine pojedinih Galaxy S modela.

Peticija, naravno, nije urodila plodom. Samsung je tada rekao da Exynos i Snapdragon čipovi prolaze kroz iste "stroge i rigorozne" scenarije testiranja u stvarnom životu, kako bi korisnicima pružili dosledne i optimalne performanse. Hoće li se, doduše, predviđanja Kua ostvariti, ostaje nam za videti.

Podsetimo, Samsung uglavnom koristi Snapdragon čipove u SAD-u, dok je Exynos rezervisan na brojnim međunarodnim tržištima širom Evrope i Azije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.