Samsung Galaxy S23 serija koristiće isključivo Snapdragon procesore


Na konferencijskom pozivu za analitičare i investitore, glavni izvršni direktor Qualcomm-a Cristiano Amon otkrio je da 75% isporučenih uređaja iz Samsung-ove Galaxy S22 serije koristi Snapdragon procesor. Tačnije, reč je o Snapdragon 8 Gen 1 procesoru, dok su uređaji S22 serije sa Samsung-ovim Exynos procesorima većinom bili prodavani na evropskom tržištu.

Nakon tog podatka, Amon je otkrio da će udeo Qualcomm-ovih procesora u budućim Samsung-ovim uređajima iz S23 serije i nakon biti još veći. Ta izjava podupire špekulacije o kojima smo već pisali da će Samsung odustati od ugradnje Exynos procesora u nekoliko nadolazećih iteracija Galaxy S serije smartfona, počevši sa S23 sledeće godine. Time bi Samsung-ovi flagship uređaji S serije ekskluzivno koristili Qualcomm-ove procesore.

Očekuje se da bi se Exynos procesori ponovno mogli pojaviti na Samsung Galaxy S uređajima, ali tek nakon reogranizacije Exynos odela. Samsung navodno planira u sledećim godinama uložiti napore u dizajniranje novog flagship Exynos procesora iz temelja, a do tada će top modeli koristiti Qualcomm-ov Snapdragon.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.