Samsung Galaxy Watch 4 navodo se može meriti sa stvarnim medicinskim uređajima


Senzori zasićenosti krvi kiseonikom na Samsung Galaxy Watch 4 pametnom satu, mogu stati "rame uz rame" sa stvarnim medicinskim alatima za merenje opstruktivne apneje u spavanju (OSA), pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu Sleep Health.

Naime, tokom istraživanja utvrđeno je da je senzor zasićenosti krvi kiseonikom na zadnjoj strani Samsung-ovog pametnog sata, može pružiti pravi uvid u zdravlje korisnika. Štaviše, podaci su, kako se navodi, u skladu s FDA i ISO standardima za medicinske uređaje.

Istraživači su takođe otkrili da je senzor na pametnom satu mrvicu pouzdaniji od standardnog medicinskog uređaja koji se nosi na zglobu za očitavanje kiseonika u krvi, jer drugačije prikuplja podatke. Dok se Galaxy Watch 4 oslanja na očitovanje pulsa kroz kožu (pulsni oksimetar), medicinski se uređaji oslanjaju na očitovanje kisika kroz kožu (CO-oksimetar).

Međutim, kako prenosi GSM Arena, treba imati na umu kako je ovo istraživanje provelo sedam medicinskih stručnjaka, od kojih je njih šest bilo povezano sa kompanijom Samsung Electronics. Osim toga, istraživanje je održano u Samsung Medical Centru, koji je takođe za njega i – platio.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.