Snapchat službeno uvodi pretplatu, poznata je i cena


Iz Snap-a su prvo u junu potvrdili da rade na pretplatničkoj verziji svog servisa, ali tada nam nisu bili poznati detalji oko Snapchata+. Sada smo napokon saznali više službenih detalja, kao i najvažniju informaciju za sve potencijalne korisnike - cenu. Mesečna pretplata tako će koštati 3,99 dolara, a omogućiće pristup novim i ekskluzivnim opcijama. Iskustvo korišćenja aplikacije za korisnike besplatne verzije ostat će nepromenjeno.

Neke od opcija koje će prvo biti dostupne kroz verziju Snapchat+ naknadno će postati dio besplatnog servisa (dakle, pretplatnici će u biti testirati te opcije dok su još u beta verzijama), dok bi druge opcije trebale ostati dostupne samo pretplatnicima. Iz Snap-a kažu kako je pretplatnička verzija njihove društvene mreže namenjena samo najstrastvenijim korisnicima Snapchat-a, a na početku će im biti dostupne opcije poput označavanja jedne osobe kao BFF (najboljeg prijatelja) pa će se sadržaj i osobe uvek prikazivati na vrhu chata, kao i mogućnost prilagođavanja izgleda ikone aplikacije.

Ono što se neće promeniti za pretplatnike to je prikaz oglasa pa čak i ako kompaniji plaćate 4 dolara svaki mesec, i dalje će vam se prikazivati reklame. S obzirom na to da prognoza Snap-a za aktuelni kvartal nije toliko optimistična - zbog trenutačnih makroekonomskih uslova, poremećenih globalnih lanaca snadbevanja, inflacije itd., što sve utiče na oglašavanje, tj. zaradu od oglašavanja, uvođenje pretplate trebalo bi barem malo poboljšati finansijsku situaciju.

Snapchat+ za sada je lansiran samo na određenim tržištima poput SAD-a, Kanade, Velike Britanije, Francuske, Nemačke itd., a naknadno će postati dostupan i na drugim tržištima.

Pre Snapa, pretplatu na svoje servise već su uveli i Twitter (Twitter Blue) i Telegram (Telegram Premium) koji za cenu pretplate nude neke nove opcije, dok se za korisnike besplatnih verzija ništa ne menja i mogu ih koristiti kao i pre.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.