Steam dolazi u Tesla automobile


Brojni modeli električnih automobila brenda Tesla već u sebi imaju neke integrisane video igre, uključujući Cuphead i Sonic the Hedgehog, ali Tesla želi gaming u svojim autima znatno proširiti integracijom punokrvnog Steam servisa u infotainment sistem.

U svom postu na Twitter-u, CEO kompanije Elon Musk je napisao da je "ostvaren napredak u u integraciji Steam-a i da najverovatnije sledećeg meseca možemo očekivati demo nove usluge.

Za sada još nije jasno hoće li se na Tesla Steamu moći kupovati i preuzimati sve igre koje nudi Valve-ov game servis ili samo određene koje podržava hardver ugrađen u infotainment računarski sistem automobila.

Musk je svojevremeno rekao da će se u novim modelima Model S i Model X automobila moći igrati Cyberpunk 2077 i The Witcher, jer se u autima nalazi dovoljno jak računarski hardver, odnosno AMD Ryzen procesor i AMD RDNA 2 grafika, pa je možda sada došlo vreme da vidimo kako će takve AAA igre funkcionisati u automobilima.

Tesla je u prvoj verziji svog softvera omogućio korisnicima igranje igara samo dok je auto parkiran, ali kasnije je to promenio izdavši nadogradnju koja zaobilazi bezbednosne mere zbog čega je došao na udar kritika američkog regulatora za bezbednost prometa NHTSA.

S obzirom da Teslini auti još uvek nemaju najviši nivo autonomije, postoji mogućnost da pre ili kasnije na nekom suđenju za saobrćajnu nesreću čujemo da je neki vozač prošao kroz crveno dok je mačem skidao glave čudovištima u Witcher-u ili gazio pešake za bodove u Carmageddonu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.