Stiže novi alat koji olakšava pretvaranje dužih YouTube videa u Shorts


Alat "Edit into a Short" omogućiće kreatorima da odaberu do 60 sekundi iz jednog od svojih video zapisa i prenesu isečak u Shorts editor, izravno iz aplikacije YouTube na iOS-u ili Android-u. Onde mogu dodavati detalje poput teksta, filtera, kao i dodatne video zapise snimljene Shorts kamerom ili izvučene iz sopstvenog kataloga fotografija.

YouTube navodi da će se objavljeni Short povezivati sa cijelim video zapisom iz kojeg je izrezan, što bi Shorts moglo učiniti idealnim promotivnim alatom za duži sadržaj. Takođe, YouTube nastavlja testiranje opcija monetizacije za tu funkciju. Ako gledalac uživa u Shortu stvorenom ovim alatom, ne bi morao ići na kanal kreatora i tražiti ceo video zapis nego će mu moći direktno pristupiti.

Alat "Edit into a Short" ne može se koristiti za video zapise drugih korisnika nego će se prikazati isključivo u meniju "Create" kada ste na video zapisu kojeg ste sami postavili.

Iako ova funkcija verovatno neće u potpunosti zameniti klasični softver za uređivanje video zapisa kada je u pitanju stvaranje kratkih video zapisa, kao u slučaju kada kreator želi da spoji više isečaka iz istog video zapisa, mogao bi da podstakne kreatore da pogledaju svoj stariji sadržaj i vide postoji li nešto što bi dobro funkcionisalo kao Short, prenosi The Verge.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.