TikTok deli otkaze širom sveta


Popularna aplikacija za deljenje kratkih videa TikTok, u poslednjih godina stalno beleži veliki rast korisnika, što je rezultovalo i povećanjem broja zaposlenih.

Ali, prema izvorima koje citira Wired, to se sada menja, jer je aplikacija u vlasništvu kineske kompanije ByteDance već otpustila veliki deo zaposlenih, dok je mnogima drugima rečeno da se pripreme za razgovore sa kadrovskom službom (HR-om).

Prema tim informacijama, na glavnoj meti su evropski zaposleni kojima je rečeno da su im radna mesta ugrožena i mogu očekivati razgovor sa kadrovskom kroz sledećih nekoliko nedelja. U SAD-u su zaposlene obavestili da su dobili otkaz ubrzo nakon što su se u ponedeljak pojavili na poslu.

Među otpuštenim zaposlenima je i nekoliko visokoprofilnih osoba, uključujući Davida Ortiza koji je bio jedan od prvih izvršnih direktora kompanije ByteDance koji su zaposleni izvan Kine.

Među svetski poznatim kompanijama koje su zbog raznoraznih razloga (uglavnom ekonomske prirode) u poslednje vreme otpuštali zaposlene su Netflix, Unity, Twitter i Tesla, koji je otpustio dvestotinjak zaposlenih koji su radili na sistemima autopilota i zatvorio ured u Kaliforniji, a Meta je navodno poslala dopis svojim zaposlenima da prijave kolege koji su neefikasni na poslu kako bi im pripremila otkaze.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.