Apple očekuje dobru prodaju iPhone-a 14


Nova serija iPhone-a stiže sledećeg mjeseca, a Apple očekuje da će se dobro prodavati uprkos značajnom padu tržišta pametnih telefona. Kako saznaje Bloomberg, kompanija je zatražila od dobavljača da ove godine proizvedu barem 90 miliona iPhone-a 14, isto onoliko koliko su prošle godine proizveli iPhone-a 13.

Osim toga, navodi se da tehnološki gigant iz Cupertina i dalje očekuje da će do kraja 2022. godine proizvesti ukupno 220 milijuna iPhone, polažući nade u bogatu klijentelu i "slabašnu" konkurenciju koja se bori sa problemima u snadbevanju.

Apple je, kako navode dobro upućeni izvori, uveren da će prebroditi ekonomske izazove sa kojima se susreću ostali proizvođači na tržištu. Podsetimo, globalno tržište pametnih telefona palo je za devet posto u drugom tromesečiju, dok se za celu godinu predviđa pad od čak 3,5 posto.

Štaviše, analitičari su uvereni da bi se iPhone 14 serija mogla dobro prodavati, najviše zbog nestanka premium uređaja od Huawei-ja i prezasićenosti tržišta raznoraznim Android telefonima. Budući da je u svetu inflacija sve veća te da smo na pragu ekonomske krize, treba imati na umu da je još mnogo toga podložno promeni.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.