Apple planira da uvede više oglasa u svoje aplikacije


Apple će na predinstaliranim aplikacijama na iOS-u, iPadOS-u i MacOS-u uvesti više oglasa i tako stvoriti novi izvor zarade. Kako navodi Bloomberg-ov reporter Mark Gurman, kompanija već interno testira novi oglasni model u svojoj Maps aplikaciji, koji prikazuje preporuke temeljene na pretraživanju korisnika.

Inače, Apple već prikazuje oglase u App Store, News i Stocks aplikacijama, kao i na TV+ platformi. Developeri tako mogu platiti Apple-u da se njihova aplikacija prikazuje na određenim stranicama u App Store-u, a kako ističe Gurman, isti će se princip primenjivati i na oglase u Maps-u. Drugim rečima, ukoliko restoran plati određen iznos novca, utoliko će se prikazivati korisnicima pri vrhu rezultata pretraživanja.

Osim u Maps-u, Gurman veruje da bi Apple mogao da uvede oglase i u Podcasts i Books. Uz to, dodaje i kako će kompanija proširiti oglase u ostale odeljke App Store-a, o čemu se "šuška" još od prošlog meseca. Podsetimo, Apple je po prvi put doveo oglase na svoju prodavnicu aplikacija još 2016. godine, što mnogi korisnici tada nisu pozdravili.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.