Apple vraća procentni prikaz stanja baterije u iOS


iOS 16 u verziji Beta 5, unutar ikone baterije na početnom ekranu počeo je prikazivati procenat njene napunjenosti, umesto klasičnog vizuelnog prikaza (zelena puna ili polupuna baterija, crvena linija pri kraju kapaciteta). Apple se, dakle, vratio onome što je bilo sasvim normalno pre pet godina, i tek sada poslušao želje svojih korisnika. Moguće je da će taj potez "opravdati" činjenicom da iPhone 14 Pro verovatno više neće imati notch, a potom će procentni indikator napunjenosti baterije omogućiti i na nekim ostalim modelima.

Ipak, prema prvim informacijama, zbog skučenosti prostora na ekranu, moguće je da se procenat baterije neće vratiti na iPhone 12 mini, ‌iPhone 13‌ mini, iPhone 11, ili ‌iPhone‌ XR.

iOS 16 bi, prema ustaljenom rasporedu, u javnu distribuciju trebao da stigne tokom septembra, zajedno sa linijom iPhone-a 14. Osim ove "revolucionarne" promene u indikatoru baterije, doneće proširene mogućnosti personalizacije početnog ekrana, podršku za više fontova i widgete, novi prikaz notifikacija, kao i nadogradnje svojih osnovnih aplikacija.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.