Browser unutar TikTok aplikacije može pratiti svaki vaš klik i pritisak na tipku


Neke popularne mobilne aplikacije ne dozvoljavaju da izađete iz aplikacije kada kliknete na link nego je otvaraju u svom web browseru unutar aplikacije. Kako se sada ispostavilo, to ovim aplikacijama omogućava praćenje onoga što radite.

U web browseru koji se koristi unutar aplikacije TikTok, postoji dodatni kod koje omogućuje praćenje aktivnost na stranicama kojima njen browser pristupa, navedeno je u istraživanju koje je proveo Felix Krause.

Tačnije, kada otvorite bilo koji link na TikTok iOS aplikaciji, ona se otvara unutar njihovog browsera unutar aplikacije. Dok ste u interakciji sa web stranicom, TikTok se 'pretplaćuje' na sve unose sa tastature (uključujući lozinke, podatke o kreditnoj kartici itd.) i svaki dodir na ekranu, poput dugmeta i linkova koje kliknete.

Iako browser unutar aplikacije ima tu mogućnost Krause nije utvrdio da TikTok zaista aktivno prikuplja unete podatke, prenosi NYTimes.

"Kao i druge platforme, koristimo browser unutar aplikacije kako bismo pružili optimalno korisničko iskustvo, sporni Javascript kod koristi se samo za otklanjanje grešaka, rešavanje problema i praćenje performansi tog iskustva - poput provere koliko se brzo stranica učitava ili ruši li se@, rekla je portparolkinja Maureen Shanahan u izjavi za Forbes.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.