Facebook će konačno dobiti ''pravu'' podršku za korisnike


Kompanija Meta je nakon 18 godina napokon odlučila osigurati svojim korisnicima istinsku podršku kako bi lakše vratili uklonjene profile ili postove, piše Bloomberg.

Potpredsednik Mete Brent Harris tvrdi da kompanija ulaže mnogo vremena na usluge za korisnike. Ipak, od nastanka Facebook-a, korisnici ove društvene mreže zapravo nisu imali nikakav način da direktno komuniciraju sa kompanijom o odlukama moderiranja.

Prošle godine je pokrenut program koji je podrazumijevao chat uživo na engleskom jeziku, koji je zapravo omogućavao kontakt sa zaposlenima Mete. Korisnici su mogli dobiti pomoć u korištenju novih funkcija ili u slučaju da im je zaključan profil. U to vreme je kompanija saopštila da je to "prvi put da je Facebook ponudio pomoć uživo ljudima čiji su profili zaključani".

Prava ljudska pomoć iz Mete bila bi izuzetno korisna za one koji su se slučajno našli na pogrešnoj strani automatizovanih alata moderiranja, posebno ako bi bila proširena na Instagram, WhatsApp i Horizon VR.

Meta je fokusirana na unapređenje podrške korisnika i zbog feedbacka svog Nadzornog odbora. Prošle godine je ovo "nezavisno" telo formirano kako bi pratilo i menjalo odluke Mete. Primljeno je gotovo milion zahteva korisnika koji se odnose na moderiranje sadržaja.

Meta takođe pokušava da ukloni osobe koje izbegavaju banovanje, a nedavno je uklonjeno oko 500 profila, stranica, grupa i događaja povezanih sa grupom belih supremacista Proud Boys.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.