Facebook Messenger podiže enkripciju razgovora i sigurnosnih kopija na viši nivo


Prema najavi, testiranje je već započelo, za testnu grupu korisnika, ranije ove nedelje te je plan da funkcija privatnosti bude zadata za sve poruke i pozive 2023. godine. Ova je enkripcija dostupna još od januara ove godine, ali je bila opcionalna tj. na "opt-in" principu što znači da nije uključena po defaultu već je svaki korisnik mora ručno aktivirati.

Za one koji su deo testne grupe, njihovi razgovori će biti automatski end-to-end kriptovani. To znači da bilo kojem razgovoru između osoba ne može pristupiti Meta niti bilo ko drugi. Jedini način na koji Meta može videti te poruke je ako ih jedan od korisnika prijavi kompaniji iz bilo kojeg razloga.

Osim enkripcije razgovora, Meta takođe testira i bezbedno skladištenje na Androidu i iOS-u. Ova funkcija pomaže napraviti sigurnosnu kopiju šifrovanih razgovora u slučaju gubitka telefona ili vraćanja istorije poruka na novi uređaj koji podržava end-to-end enkripciju. Šifrovane sigurnosne kopije mogu se zaštititi PIN-om, a taj se PIN može skladištiti na uslugu kao što je Google Drive ili iCloud dok se sigurnosne kopije spremaju isključivo na Metinim sopstvenim serverima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.