Gotovo niko ne igra videoigre na Netflix-u


Popularni streaming servis Netflix, još je u novembru prošle godine svojim pretplatnicima počeo da nudi video igre kroz Netflix Games odeljak. Kompanija je od tada proširila svoju ponudu igara, ali čini se kako ih je do sada isprobalo manje od jedan posto pretplatnika.

Naime, prema podacima koje je CNBC dobio od analitičke kompanije Apptopia, Netflix Games u proseku ima 1,7 miliona korisnika, što je vrlo mali deo od ukupnog broja pretplatnika širom sveta, koji iznosi 221 milion.

Podaci, dalje, pokazuju da su Netflix-ove igre preuzete ukupno 23,3 miliona puta otkako je Netflix Games pokrenut. U početku se, podsetimo, nudila biblioteka od svega pet video igara, dok ih danas ima preko 20.

Kako prenosi The Verge, Netflix želi do kraja godine da nudi pretplatnicima čak 50 video igara te je kupio tri nezavisna razvojna studija koji će mu pomoći u ispunjavanju tog cilja. Inače, prethodni izveštaji pokazuju da preuzimanja igara na Netflix Gamesu polako rastu, tako da nije "sve tako sivo".

Podsećamo da pretplatnici Netflix-a na Android-u mogu besplatno pristupiti videoigrama te ih preuzeti direktno iz aplikacije ili putem Google Play Store-a, dok Apple-ova pravila zahtevaju da se one preuzmu isključivo na App Store-u.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.