HBO Max već odlazi, sprema se novi streaming servis


HBO Max stigao je u martu ove godine na naše tržište, ali čini se da neće još dugo ostati. Kako stvari zasad stoje, do leta 2023. godine zameniće ga nova usluga koja će spojiti HBO Max i Discovery Plus.

Vest je u razgovoru sa investitorima saopštio izvršni direktor Warner Bros Discovery-ja, David Zaslav, tvrdeći da HBO Max ima problema sa streamovanjem sadržaja kada mnogo ljudi istovremeno gleda neku veliku seriju, poput Euforije ili Nasleđa.

"HBO Max ima konkurentan skup funkcija, ali ima i problema sa radom i korisnicima", kaže Zaslav i ističe kako Discovery Plus ima značajno bolje rešen tehnološki paket (tech stack). Upravo iz tog razloga, postaće jezgro nove usluge koja će kombinovati sadržaj HBO Max-a sa sadržajem i tehnologijom Discovery Plus-a.

Ova vest stiže nekoliko dana nakon što je kompanija odlučila da na HBO Max neće stići Batgirl film vredan 90 miliona dolara. Uz to, još je mnogo ekskluzivnih naslova jednostavno nestalo, pa je The Wrap ubrzo izvestio kako je HBO Max očito u problemu, kao i njegovi kreativni timovi.

U svakom slučaju, Zaslav umiruje situaciju navodeći da kompanija neće krenuti masovno da uklanja sadržaj sa HBO Maxa, iako će on biti zamenjen do sledećeg leta. Kako prenosi The Verge, trenutno nije sigurno kako će se novi streaming servis zvati, ali ako je za verovati izvršnom direktoru Warner Bros Discovery-ja, biće "izvrstan".

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.