I Disney+ najavljuje reklame i poskupljenje pretplate


Disney+, servis za streaming videa koji je u našoj zemlji dostupan od sredine juna, promeniće politiku naplate i finansiranja svojih sadržaja. Po uzoru na Netflix, koji je najavio da će uvesti jeftiniju razinu pretplate, sufinansiranu reklamama, do kraja ove godine lako je moguće da reklame postanu i sastavni deo iskustva gledanja servisa Disney+. Najavljeno je to u sklopu objave najnovijih poslovnih rezultata kompanije.

Disney+ je lansiran u SAD-u 2019. godine, a mesečna pretplata tada je iznosila 6,99 dolara. U martu prošle godine poskupeli su bili za dolar, a takva cena dočekala je i srpske pretplatnike: 7,99 dolara (ili kod nas eura) za mesečnu pretplatu.

Prema informacijama koje su sada objavljene, ova se bazna cena neće menjati, ali će za pretplatu na toj razini biti nužno s vremena na vreme uz serije i filmove pogledati i poneku reklamu.

Oni koji se, pak, požele osloboditi reklama, za Disney+ moraće platiti 3 dolara više, pa bi tako mesečna pretplata paketa bez reklama trebala iznositi oko 10,99 dolara. Godišnja pretplata će sa dosadašnjih 80 poskupeti na 110 dolara, a jeftinije godišnje opcije s uključenim reklamama više neće biti. Nove cene u SAD-u će stupiti na snagu 8. decembra, a tokom avgusta i oktobra pretplatnicima će biti ponuđeni i paketi koji kombinuju Disney+, Hulu i/ili ESPN+, usluge koje nisu dostupne na našem tržištu.

Kad je reč o poskupljenju usluga u Evropi, za sada o tome nema detaljnih informacija. Iz Disney-a su samo poručili da bi se usluga podržana reklamama (a samim time i poskupljenje) na ostala tržišta trebalo preslikati sledeće godine.

Uz poslovne rezultate objavljeni su i najnoviji podaci o broju pretplatnika. Početkom jula Disney je zabeležio ukupno 221,1 milion aktivnih pretplata na svoja tri streaming servisa. Time je prvi put kao kompanija prestigao Netflix, koji je polako počeo da gubi korisnike. Ovaj rezultat postignut je primarno na tržištima izvan SAD-a, gdje je Disney+ u protekla tri meseca privukao čak 14,4 miliona novih pretplatnika.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.