Nakon samo 4 meseca, Snap odustaje od drona za snimanje selfija


Iako je Snap najpoznatiji po društvenoj mreži Snapchat, kompanija ima i svoj hardversko odeljenje zaslužano za naočare sa integrisanim kamerama, a pre 4 meseca predstavili su i svoj prvi dron. Model Pixy zanimljiv je uređaj malih dimenzija napravljen kako bi snimao korisnike iz vazdušne perspektive.

Iako nije prošlo niti pola godine od njegovog predstavljanja, čini se kako se Pixy-ju dani odbrojani. Ovaj je dron i dalje dostupan za kupovinu, ali jednom kada se zalihe rasprodaju, Snap ih ne namerava obnavljati. Razlog je, kako je to zaposlenima rekao izvršni direktor Evan Spiegel, a preneli su tehnološki mediji, postavljanje novih prioriteta za potrošnju resursa.

Kao i za brojne druge kompanije, ovo je razdoblje prilično izazovno i za Snap i Snapchat, što najbolje možemo videti po ceni deonica kompanije. Dok je ona pre 11 meseci bila veća od 80 dolara, pre mesec dana pala je ispod 10 dolara, a sada iznosi oko 12 dolara. Kako bi poboljšali finansijsku situaciju, Snap je predstavio i Snapchat Plus, pretplatničku verziju ove društvene mreže koja se pokazala kao pun pogodak jer je u kratko vreme više od milion ljudi počelo plaćati pretplatu.

Što se Pixy-ja tiče, svi koji su zainteresovani mogu još uvek ovaj dron za fotografisanje i snimanje videa kupiti po ceni od 230 dolara, odnosno 245 dolara za verziju sa dodatnom baterijom. Za njegovo pokretanje potreban je profil na Snapchat-u (slike i videa se mogu objavljivati i na drugim platformama), a sav sadržaj prvo se prebacuje na pametni telefon gde se može urediti sa filterima, dodati nalepnice i slično.

Osim Snap-a, i brojne druge kompanije odlučile su se na različite rezove zbog aktuelne privredne situacije, a najviše je reč o prestanku zapošljavanja, dok su neki već počeli sa otpuštanjima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.