Novi Google-ovi telefoni stižu u oktobru


Na konferenciji sredinom maja Google je najavio nekoliko noviteta. Predstavljen je smartphone Pixel 6a koji se nedavno pojavio u prodaji, a kompanija je objavila i neke informacije o modelima iz serije Pixel 7, kao i o svom prvom pametnom satu.

Tada su najavili kako te nadolazeće uređaje možemo očekivati na jesen, ali nisu objavili nikakve precizne datume. Prema poslednjim informacijama koje dolaze od "vrlo pouzdanih izvora", početak prodaje telefona Pixel 7 možemo očekivati - 13. oktobra. Nedelju dana ranije svi zainteresovani moći će prednaručiti ove uređaje, a nije poznato planira li Google u isto vreme početi sa prodajom svog prvog pametnog sata ili će njegovu prodaju ipak malo odložiti.

Što se opcija ovih uređaja tiče, još je puno nepoznanica. Ono što je poznato jeste da će nadolazeća generacija Google-ovih telefona imati dva uređaja - Pixel 7 i Pixel 7 Pro i da će ih pokretati nova generacija njihovog sopstvenog procesora, Tensor 2. Fotografije koje je kompanija prikazala otkrivaju samo poleđinu uređaja, ne i sam ekran, čije su dijagonale trenutno nepoznate.

Na zadnjem delu telefona u posebnoj traci pri vrhu biti smeštene kamere, senzori i blic. Model Pixel 7 imaće dve kamere, dok će model Pro imati još jednu, najverovatnije telefoto kameru. Rezolucija glavne kamere trebala bi da iznosi 50 MP, dok će za selfije biti zadužena 11MP kamera. Koliko će iznositi cena ovih uređaja, još nije poznato.

Pre početka prednarudžbina i prodaje, Google bi trebao održati još jednu konferenciju na kojoj će detaljno predstaviti svoje nove telefone i, verovatno, pametni sat Pixel Watch. Očekuje se da bi to moglo da bude tokom prve nedelje oktobra.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.