Oppo i OnePlus zaustavili prodaju u Nemačkoj zbog Nokijine tužbe


Oppo i OnePlus prestali su da prodaju telefone i pametne satove u Nemačkoj zbog sudske odluke u korist Nokije koja ih je tužila zbog povrede patenta.

Naime, kako prenosi Juve Patent, Nokia (finski telekomunikacioni div, a ne mobilni brend) je optužila kineske proizvođače da koriste njenu patentiranu tehnologiju za obradu 4G i 5G signala bez plaćanja licence.

Finska kompanija je dobila parnicu prošle nedelje na nemačkom sudu, a OnePlus i Oppo dobili su zabrane prodaje u Nemačkoj. Svoj komentar o ovom slučaju dao je za The Verge voditelj komunikacija OnePlus-a, Spenser Blan, okrivivši Nokiju da ima "nerazumno visoke naknade" za svoje patente.

"Aktivno radimo na rešavanju ove pravne situacije. Dok su prodaja i marketing relevantnih proizvoda na čekanju, OnePlus ostaje predan nemačkom tržištu i nastaviće poslovanje. U međuvremenu, korisnici OnePlus-a u Nemačkoj mogu nastaviti da koriste naše proizvode i povezane usluge", objašnjava Blan.

Zabrana prodaje trenutno je ograničena na Nemačku, pa stranice Oppa i OnePlus-a u drugim evropskim zemljama nisu pogođene. Kineski proizvođači se mogu žaliti na ovu sudsku odluku, ali trenutno nije poznato hoće li to učiniti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.