Osnivači TikTok-a rade na muzičkoj streaming platformi koja će postaviti nove trendove


Sadržaj na TikTok-u donosi brojne trendove, uz koje se neretko veže neki audio isečak iz pesama. Zahvaljujući tome, mnogi izvođači postali su popularni, a stari hitovi ponovno su se vratili na popise za reprodukciju.

Kako otkriva Insider, kompanija iza koje stoji TikTok, ByteDance, podnela je prijavu američkoj Kancelariji za patente i zaštitne znakove za „TikTok Music“. Navodi se da je reč o usluzi koja bi korisnicima omogućila kupoviu, reprodukciju, deljenje i preuzimanje muzike. Drugim rečima, radi se o muzičkoj streaming platformi.

Ali, osim standardnih funkcija muzičkih platformi, TikTok Music trebao bi da omogući korisnicima i da stvaraju, dele i preporučuje popise za reprodukcije, komentarišu muziku, kao i audio i video prenose uživo.

ByteDance već ima iskustva sa muzičkim streaming platformama, pa im taj teren svakako nije nepoznat. Naime, u 2020. godini, izbacili su platformu Resso u Indiji, Indoneziji i Brazilu, koja deli štošta toga sa nadolazećim TikTok Music-om, piše The Verge.

Resso je, inače, u novembru 2021. godine imao preko 40 miliona mesečno aktivnih korisnika širom Indije, Brazila i Indonezije, a te brojke samo rastu. Štaviše, Spotify je u Indiji između januara 2021. i 2022. godine doživeo rast od 38 posto, dok je Resso dosegao vrtoglavih 304 posto.

Trenutno nije poznato kada će TikTok Music ugledati svetlost dana, ali nagađa se da bi, baš kao što je TikTok učinio sa društvenim mrežama, mogao promeniti način na koji doživljavamo i koristimo muzičke streaming platforme.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.