WhatsApp omogućio kupovinu namirnica unutar aplikacije, za sada samo u Indiji


Korisnici WhatsApp-a u Indiji od sada mogu da kupuju namirnice direktno putem aplikacije, zahvaljujući Metinom partnerstvu sa lokalnom e-trgovinom, JioMartom.

"Pokrećemo prvo end-to-end iskustvo kupnje na WhatsApp-u, omogućujući ljudima u Indiji da pretražuju JioMart katalog, dodaju proizvode u svoju korpu i na kraju ih plaćaju, sve unutar WhatsApp-a", saopštili su iz Mete.

Naime, sve što je potrebno za početak kupovine je poslati JioMartu poruku "Hi" i proces će automatski započeti. Korisnici će dobiti pristup celokupnom katalogu proizvoda indijske e-trgovine te će, baš kao i na aplikacijama za dostavu hrane, moći izabrati ono što žele da kupe.

O mogućnosti kupovine namirnica na WhatsApp-u oglasio se i izvršni direktor Mete, Mark Zuckerberg.

"Poslovno slanje i primanje poruka je područije sa stvarnim zamahom, a iskustva kao što je ovo biće idealan način na koji će kompanije i ljudi komunicirati u godinama koje dolaze", istakao je Zuckerberg.

Kako prenosi The Verge, JioMart je indijska e-trgovina čiji je vlasnik Jio Platforms, filijala Reliance Industriesa, kompanije zaslužne za jeftine telefone i usluge koje su mnoge stanovnike Indije upoznale sa internetom i savremenom tehnologijom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.