YouTube pokreće Channel Store za streaming usluge


Prema informaciji koju donosi The Wall Street Journal, YouTube radi na internet prodavnici u kojoj ćete moći kupovati pretplate za razne spoljne streaming usluge i servise. Platforma za video streaming u vlasništvu Google-a navodno je razvijala "Channel Store" prodavnicu kanala najmanje zadnjih 18 meseci i trenutno je u pregovorima sa potencijalnim partnerskim kompanijama.

YouTube već daje svojim pretplatnicima na streaming TV koji plaćaju 65 američkih dolara mesečno mogućnost dodavanja pristupa dodatnim uslugama kao što je HBO Max, ali nadolazeća prodavnica će ljudima omogućiti kupovinu premium streaming usluga iz glavne YouTube aplikacije.

WSJ kaže da YouTube predstavlja svoju platformu kao izvrstan način za kompanije da plasiraju svoje usluge streaminga, budući da gledoci mogu besplatno gledati najave na njihovoj web stranici ili u aplikaciji, a zatim jednostavno platiti pretplatu.

Partnerske kompanije verovatno će morati da dele svoju zaradu sa YouTube-om za kupovine unutar video platforme. YouTube navodno već raspravlja o tome kako podeliti prihode od pretplata sa njima, iako se uslovi razlikuju za svakog partnera.

Pružaocima usluga streaminga bi ovo moglo pomoći da prežive godinu za koju analitičari veruju da će biti teška i obeležena gubitkom značajnog broja korisnika.

YouTube-ova "profavnica kanala" navodno bi mogla da bude pokrenuta već na jesen ove godine, iako tek trebaju potvrditi da projekt zaista postoji i da već pregovaraju sa potencijalnim partnerima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.