Značajan pad gledanja game streamova


Broj gaming sati koji su streamovani i gledani na Twitchu, YouTube Gaming-u i Facebook Gaming-u znatno je pao u drugom kvartalu ove godine u poređenju sa istim razdobljem prošle. Prema livestreaming izveštaju koji donose Streamlabs i Stream Hatchet, u razdoblju između aprila i juna, streameri su na glavne tri platforme uživo prenosili 273 miliona sati svojeg igranja, što je za 19,4 posto manje od drugog kvartala 2021. godine, i 12 posto manje u odnosu na prošli kvartal.

Gledaoci su pratili game streamove 7,36 milijardi sati, što je pad od 18,1 posto u odnosu na Q2 2021., kada je gameplay na tim platformama bio gledan 8,99 milijardi sati i 8,4 posto manje u odnosu na prošli kvartal, a analitičari taj pad pripisuju većem provođenju slobodnog vremena izvan kuće zbog popuštanja mera vezanih uz pandemiju.

Twitch je i dalje najveća streaming platforma na svetu sa udjelom od 76,7 posto gledanih sati (5,64 milijardi) i 92,7 posto streamanih sati (204,2 miliona), s time da su i njemu brojke pale za 13,4 i 16 posto u odnosu na Q2 2021.

Zanimljivo je da je Twitch-eva "Just Chatting" funkcija i dalje u stalnom porastu pa se broj sati na njoj povećao za 2,2 posto u odnosu na prethodni kvartal.

Hoće li očekivana recesija ponovno vratiti gledaoce game streamova u kuće tek trebamo videti kada stigne teška jesen sa kojom nas plaše.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.