Apple-ovo ''dinamično ostrvo'' sada dostupno i na Android-u


Dodatak novim iPhone-ima 14 Pro u obliku "dinamičnog ostrva", odnosno crne "fleke" koja pokriva područje prednje kamere i može menjati oblik i funkciju, verovatno je detalj o kojem se najviše govori nakon predstavljanja poslednje generacije Appleovog telefona. Dynamic Island, kako su u Appleu nazvali svoj dizajnirani dodatak rupi na ekranu, prilično je inovativan i zanimljiv način kako ne samo sakriti otvor za prednju kameru i Face ID, već od njega stvoriti i nešto korisno.

Sasvim očekivano, developeri sa Android strane mobilnog spektra već su se primili posla i preneli ovu inovaciju i na taj operativni sistem. Mobilna aplikacija dynamicSpot, dostupna na Google Play-u, nudi upravo to: dodatak Apple-ove funkcionalnosti na uređaje ostalih proizvođača.

Otvor na ekranu, kakav imaju mnogi Androidi, sada se može pretvoriti u interaktivno ostrvo za multitasking, prikazivati notifikacije ili razne druge informacije. Nakon instalacije, crno ostrvo će prekriti kameru telefona, a moguće ga je i proizvoljno smestiti negde drugdje, kako korisniku odgovara. Dodatak omogućava i ponešto personalizacije, odabir notifikacija koje će se tamo prikazivati i slično, a onima koji se odluče da plate 5 dolara za premium verziju tih će opcija biti ponuđeno još više.

Autori kažu da je aplikacija još u beta verziji, pa možda neće funkcionirati savršeno na svim uređajima ili neće podržavati notifikacije baš svih aplikacija – ali, očito im je bilo bitno biti prvi koji će kopirati Apple i doneti Dynamic Island na svaki Android.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.