Instagram razvija alat koji blokira neželjene obnažene fotografije


Instagram razvija alat koji može blokirati neželjene obnažene fotografije poslate u direktnim porukama, potvrdio je portparol kompanije Meta. Poznata kao "Zaštita od golotinje", funkcija će navodno raditi tako što će detektovati golu fotografiju i prekriti je, pre nego što korisniku da mogućnost da je otvori ili ne.

Više detalja oko same nove funkcije trebalo bi da bude objavljeno u nadolazećim nedeljama, ali Instagram tvrdi da neće moći videti stvarne slike, niti ih deliti sa trećim stranama. Metina voditeljka komunikacija o proizvodima Liz Fernandez, rekla je da će ta funkcija pomoći korisnicima da se "zaštite od golišavih fotografija kao i drugih neželjenih poruka".

Blisko sarađujemo sa stručnjacima kako bismo osigurali da ove nove funkcije čuvaju privatnost ljudi, dok im daju kontrolu nad porukama koje primaju, rekla je Fernandez za portal The Verge.

Vest o funkciji prvi je na Twitter-u objavio programer mobilnih aplikacija i takozvani "leaker", Alessandro Paluzzi. Objavio je snimkak ekrana onoga što korisnici mogu videti kada otvore tu funkciju.

Fernandez je uporedila novu funkciju sa funkcijom "Skrivene reči" na Instagram-u koja je uvedena 2021. godine. Ta funkcija je pak korisnicima omogućila automatsko filtriranje poruka koje sadrže reči, izraze i emojije koje ne žele videti.

Fernandez je isto tako potvrdila da će zaštita golotinje biti dobrovoljna funkcija, koju korisnici mogu uključiti i isključiti kako žele. Još je u ranoj fazi razvoja, ali nadamo se da će pomoći u smanjenju incidenata takozvanog "cyber-flashinga".

Cyber-flashing predstavlja slučaj slanja obnaženih fotografija od strane nepoznatih osoba putem društvenih medija, poruka i slično.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.