Japanski ministar digitalizacije najavljuje ''rat protiv floppy disketa''


Kada se spomene Japan, jedna od prvih asocijacija mnogima je napredna tehnologija i digitalizacija. Međutim, novi primer pokazuje da ni Japanci nisu imuni na korišćenje starih tehnologija, pogotovo kada je reč o nacionalnim zakonima, koji se nisu prilagodili novim vremenima. Tako je japanski ministar zadužen za digitalizaciju, Taro Kono, ove nedelje objavio kako kreće u "rat protiv floppy disketa".

Naime, u ovoj zemlji trenutno postoji preko 1.900 procedura povezanih sa vlastima, u kojima se od poslovne zajednice zahteva da za dostavu raznih formulara ili prijava na konkurse koriste fizičke medije za skladištenje podataka. Među tim se medijima ističu floppy diskovi, CD-i, optički i magnetni diskovi i magnetne vrpce, kao potpuno zastarele metode skladištenja. Iz tog razloga će ovo ministarstvo započeti sa promenom regulative i prilagođavanja modernim, online, načinima dostave podataka.

Kako bi se to ostvarilo, u Japanu će morati da bude izmenjeno 154 zakona, koji obuhvataju spomenutih 1.900 propisa povezanih sa floppy diskovima i sličnim arhaičnim tehnologijama. Svi oni moraće da budu dopunjeni paragrafima koji će omogućiti i prebacivanje sve komunikacije online. Osim muzejskih tehnologija u skladištenju podataka, Kono se obvezao iz upotrebe u državnim institucijama izbaciti i telefax uređaje i fizičke pečate kojima se overavaju službeni dokumenti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.