Još jedan proizvođač telefona izbacuje punjače iz pakovanja


Nakon što je Apple pokrenuo trend prodaje telefona sa pakovanjima u kojima nema punjača, već samo kabal za punjenje i druge kompanije su počele da primenjuju istu taktiku. Za neke druge kompanije koje nisu sledile Apple-ov primer poput Oppa, punjači u pakovanjima pokazali su se kao jedan dodatan benefit koji pružaju svojim kupcima.

Ali, čini se kako kupci Oppo-vih telefona više neće uživati u toj pogodnosti pa, ako žele njihov superbrz punjač, moraće ga kupiti zasebno. To je u razgovoru sa novinarima tokom evropskog predstavljanja telefona Oppo Reno 8 rekao predsednik prodaje i servisa Billy Zhang.

Prema Zhangu, kompanija tokom sledećih godinu dana namerava iz pakovanja nekih uređaja da izbaci punjače, ali nije rekao o kojim se konkretno telefonima radi. Takođe, prema novinarima Android Police-a, čini se da će ta odluka zavisiti i o tržištima na kojima se prodaju telefoni. U pakovanjima na nekim tržištima biće punjači, a na drugim tržištima neće se isporučivati.

Razlog zbog kojeg su se odlučili na ovaj nepopularan potez jest što, kako je rekao Zhang, kupcima nije jednostavno dokopati se njihovih SuperVOOC punjača, zbog čega su ih oni isporučivali u pakovanjima telefona. Ali kako su se sada odlučili na širenje svog biznisa, njihovi punjači će se moći kupiti i u prodavnicama i koristiti ih i nakon što korisnici kupe nove uređaje.

Kako naglašavaju na Android Police-u, ne bi se trebali čuditi ako će istim putem kao i Oppo krenuti i OnePlus i da će se u budućnosti i njihovi telefoni isporučivati bez punjača. Za korisnike koji žele izvući maksimum iz svojih telefona, odnosno koji žele puniti njihove baterija najvećom brzinom, to znači dodatne troškove kupovine punjača.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.