Korisnici YouTube-a se žale na previše oglasa


Jeste li primetili neke promene oko broja prikaza oglasa ili sve većeg broja reklama koje se ne mogu preskočiti na YouTube-u? Iako je iskustvo korišćenja ovog video servisa različito za korisnike, sve više njih u poslednje vreme primetilo je da se uz videa na YouTube-u prikazuje sve više oglasa, uključujući i one koji se ne mogu preskočiti, već se moraju odgledati do kraja.

Naravno, kako je oglašavanje primarni način zarade za ovaj servis, jasno je kako se na njemu reklame moraju prikazivati, ali isto je tako jasno kako veliko povećanje reklama koje kvari iskustvo gledanja nije dobro selo korisnicima, tj. gledaocima. Oni koji ne vole oglase uz videa, uvek imaju mogućnost pretplate na YouTube, ali većina će ipak radije pogledati reklame, nego plaćati Google-u.

Kako prenose na stranici 9to5Google, u poslednjih mesec-dva sve veći broj korisnika na Reddit-u i Twitter-u upozorava na veliko povećanje broja reklama koje im se prikazuju prilikom pregleda videa. Prvo, broj reklama je sve veći - u nekim slučajevima pojavljuju se, osim klasično pre početka videa, tokom svakih nekoliko minuta, što prilično uništava doživljaj gledanja videa. Takođe, sve je više videa koji su kratki, ali ih se ne može preskočiti te se deo korisnika žali da im se prikazuje čak desetak takvih oglasa zaredom.

Iz YouTube-a odgovorili su na kritike jednog korisnika koji se požalio kako mu se pojavilo pet oglasa zaredom koje nije mogao da preskoči - poručili su mu kako je reč o formatu oglasa koje su nazvali "bumper ads" i koji su samo do 6 sekundi dugački.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.