Niko neće iPhone 14 i 14 Plus, Pro modeli traženiji


Službeni početak prodaje tri nova modela Apple-ovih telefona počinje danas u većem delu sveta, ali ovi uređaji se još od prošle nedelje mogu prednaručiti. Tradicionalno potražnja za novim generacijama iPhone-a uvek je bila velika, a ove godine će u posebnom fokusu biti model iPhone 14 Plus. Reč je o većoj verziji klasičnog iPhone-a i uređaju koji je zamenio iPhone mini i od kojeg u Appleu imaju velika očekivanja.

Ali ako ćemo suditi prema prvim informacijama o prednarudžbinama, čini se kako bi Apple ta očekivanja trebao smanjiti. Službeno nema nikakvih informacija o prednarudžbinama, ali zato je poznati analitičar Ming-Chi Kuo na svom blogu na platformi Medium napisao kako prve informacije o prednarudžbinama iPhonea 14 i 14 Plus upućuju na slabiju potražnju od one koje su očekivali u kompaniji.

Između ostalog, Kuo je uzeo u obzir i podatke o dostupnosti i vremenu isporuke novih modela telefona. Ti podaci ukazuju na slabije prednarudžbine u odnosu na iPhone 13 mini i da je procenjeno vreme isporuke iPhonea 14 i 14 Plus kraće u odnosu na prošlogodišnje modele. Takođe, na dan prodaje očekuje se da će oba ova modela biti dostupna u prodavnicama i moći će se kupiti bez čekanja. Apple-ova strategija segmentacije novih modela, komentarisao je Kuo na blogu, za sada se pokazuje kao neuspeh.

Naglasio je da, ako se potražnja ne poveća, možemo očekivati smanjenje prodajnih prognoza za ova dva telefona tokom novembra, što će, naravno, uticati i na planirani rast prihoda.

Dok sa potražnjom za običnim, odnosno jeftinijim modelima iPhone-a Apple baš ne može biti zadovoljan, situacija je drugačija sa Pro modelima. Naime, Kuo kaže kako je potražnja za iPhone-om 14 Pro Max-om i 14 Pro "dobra" i "neutralna", što znači da je u skladu sa očekivanjima u kompaniji i da više ljubitelja Apple-a traži skuplje Pro modele u odnosu na jeftinije uređaje.

Ono što svakako treba naglasiti vezano uz početak prodaje novih telefona jeste da se neće svi pojaviti u prodaji u isto vreme - dok će se iPhone 14 i dva modela 14 Pro u prodaji pojaviti od danas, model iPhone 14 Plus moći će se kupiti od 7. oktobra pa ne treba isključiti mogućnost da će potražnja za njim do tada porasti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.