Poskupljuju mobilne aplikacije u App Store-u


Developeri koji razvijaju mobilne aplikacije za iOS dobili su ovih dana obaveštenje o tome da će Apple promeniti cene za sve aplikacije u velikom delu sveta. Apple piše da će cene aplikacija i in-app kupovina unutar aplikacija biti povećane u Čileu, Egiptu, Poljskoj, Južnoj Koreji, Švedskoj i svim zemljama koje koriste evro.

Uz obaveštenje developerima objavljene su i nove tablice razreda, prema kojima se određuju cene u App Store-u. Nulti razred tako su besplatne aplikacije, a u prvome je veliki broj onih najjeftinijih, koje su do sada uvek koštale 0,99 dolara, ili 0,99 evra. Tako će najjeftinija mobilna aplikacija, plaćena u evrima, ubuduće na App Storeu koštati 1,19 evra. To je poskupljenje od 20,2%.

Nakon toga, cene idu redom – 2,49 evra, 3,49 evra, 4,99 evra i tako dalje, kroz svih 87 unapred zadatih nivoa. Kod cena već od 3,99 evra, poskupljenje će biti "okruglo" jedan euro, odnosno 25%. Aplikacije koje su do sada koštale 10,99 ubuduće će koštati 12,99 evra, i tako dalje. Kad je reč o najjeftinijim aplikacijama, developerima će se nuditi mogućnost da određene usluge naplate 0,49 ili 0,99 evra, ali ti alternativni razredi namenjeni su samo za posebne svrhe, kao što je prodaja aplikacija u zemljama u razvoju.

Apple nije za sada korisnicima dao nikakvo objašnjenje za poskupljenje, ali možemo naslutiti da su mu kumovali "inflatorni pritisci", kurs evra u odnosu na dolar i slični razlozi koje mnoge kompanije poslednjih meseci navode kao razloge za povećanje cena svojih proizvoda i usluga.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.