SwiftKey odlazi sa App Store-a


Microsoft je potvrdio da uklanja SwiftKey sa App Store-a 5. oktobra 2022. godine. Korisnici koji će pre tog datuma instalirati ovu alternativnu tastaturu, moći će je koristiti sve dok je ne odluče deinstalirati.

"Microsoft će nastaviti podržavati SwiftKey na Android-u, kao i temeljnu tehnologiju koja pokreće Windows tastaturu osetljivu na dodir. Za one korisnike koji imaju instaliran SwiftKey na iOS-u, tipkovnica će nastaviti raditi dok se ručno ne deinstalira ili dok korisnik ne prijeđe na novi uređaj", rekao je za The Verge direktor upravljanja proizvodima u SwiftKey-u, Chris Wolfe.

SwiftKey je, podsetimo, dostupan na iOS-u od 2014. godine, odnosno dve godine pre nego što ga je Microsoft kupio. Budući da je zaista reč o popularnoj alternativnoj tastatyri za iPhone korisnike, trenutno nije poznato zašto ju je kompanija odlučila ukloniti sa App Store-a. Štaviše, čini se da je ta odluka stigla još i pre, jer SwiftKey na iOS-u nije ažuriran već preko godinu dana.

Inače, SwiftKey je izašao po prvi puta 2010. godine, a postao je popularan zahvaljujući mogućnosti swipe tipkanja i kvalitetnom algoritmu za predviđanje unosa. Upravo zbog tih funkcija, ta se tastatura godinama mogla pronaći predinstalirana na telefonima raznih proizvođača. Danas ju uglavnom menja Google-ov Gboard.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.