55% aplikacija dostupnih na Google Play-u deli korisničke podatke


Informacije koje developeri daju prilikom postavljanja aplikacija na Play Store trebale bi da pomognu korisnicima da razumeju kako koja aplikacija prikuplja i deli korisničke podatke pre preuzimanja iste na svoj uređaj.

Incogni-jeva studija temelji se na analizi odeljaka o bezbednosti podataka 500 najboljih besplatnih i 500 aplikacija koje se plaćaju u Google Play prodavnici, prenosi Venture Beat.

Otkrili su da besplatne aplikacije dele u proseku sedam puta više podataka od svojih plaćenih kopija. Popularne aplikacije dale su slične rezultate, deleći 6,15 puta više podataka od manje popularnih.

Time je potvrđeno ustaljeno mišljenje da korisnici svojim podacima zapravo plaćaju besplatne online usluge.

Iz dostupnih podataka može se zaključiti da aplikacije za kupovinu, poslovanje, hranu i piće u proseku dele najviše podataka, dok društvene mreže i poslovne aplikacije prikupljaju najviše podataka.

Takođe, ako ne želite da aplikacije čuvaju vaše podatke, brisanje vaših ličnih podataka takođe može biti izazov jer 10% aplikacija na Google Play-u navodi da se lični podaci koje prikupljaju ne mogu izbrisati.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.