Apple izbacio macOS 13 sa dugo očekivanom Continuity Camera funkcijom


Apple je ove nedelje izbacio novu verziju svog operativnog sistema, macOS 13 (Ventura), koja donosi mnogobrojne novitete. Tu je tako Stage Manager sustav upravljanja prozorima, mogućnost uređivanja i poništavanja slanja iMessages poruka kao u iOS-u 16 i dugo očekivana funkcija Continuity Camera koja pretvara iPhone u – web kameru.

Osim u Messages, promene su stigle i u ostale često korišćene aplikacije, poput Maila i Safari-ja. Na primer, korisnici sada mogu unapred odrediti vreme u koje će se mail poslati ili pak u potpunosti poništiti njegovo slanje. Safari dobija Shared Tab Groups funkciju za deljenje otvorenih kartica sa drugima, kao i mogućnost prijave pomoću PassKeys-a.

System Preferences promenio je naziv u System Settings i dobio redizajniran interfejs, koji bi, prema navodima Apple-a, trebao da ponudi jednostavnije za korišćenje. MacOS Ventura donosi i mogućnost premeštanja FaceTime poziva sa Mac-a na iPhone i iPad ili obrnuto. Dobra vest da je na Mac stigla i Weather aplikacija, optimizovana za veći ekran.

Za instalaciju macOS-a Ventura, potrebno je otići u Apple-ov meni, pa System Preferences i zatim Software Update. U nastavku donosimo popis uređaja koji podržavaju novi Apple-ov desktop operativni sistem.

- iMac (2017 i novije)
- iMac Pro (2017)
- Mac Pro (2019 i novije)
- Mac Mini (2018 i novije)
- Mac Studio (2022)
- MacBook Pro (2017 i novije)
- MacBook Air (2018 i novije)
- MacBook (2017 i novije)

Više informacija dostupno je na Apple-ovoj službenoj stranici.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.