Apple-ov analitičar: iPhone će dobiti USB-C sledeće jeseni


Evropski parlament potvrdio je prošle nedelje da će svi telefoni, tableti i fotoaparati koji se prodaju u EU, morati da imaju USB-C priključak od kraja 2024. godine. U teoriji, to znači da bi nadolazeća iPhone 15 serija i dalje mogla koristiti Lightning priključak, ali Apple-ov analitičar i Bloomber-gov reporter, Mark Gurman, tvrdi da to neće biti slučaj.

"Apple se pripremao za ovaj zakon iza kulisa. Smatram da će kompanija čak i spretno nadmašiti rok sa svojim najpopularnijim proizvodima. iPhone 15 dobiće USB-C priključak na jesen 2023. godine", napisao je Gurman u svom Power On biltenu.

Gurman se dotaknuo i ostalih Apple-ovih uređaja koji koriste Lightning priključak, navodeći da bi iPad mogao dobiti USB-C već izlaskom novog modela krajem ove godine. Nadolazeće AirPods Pro i AirPods slušalice, kao i Magic Mouse, Magic Keyboard i Magic Trackpad, navodno će preći na USB-C sledeće godine.

Dakle, budući da će dodaci za Apple-ove računare dobiti USB-C priključak, Gurman isto to očekuje i za nadolazeće Mac modele. Podsetimo, svi laptop računari koji se prodaju u EU, moraće imati USB-C priključak za punjenje od proleća 2026. godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.