Budući Mac Pro imaće četiri puta jači SoC od nadolazećeg M2 Max-a


Nadolazeći Mac Pro navodno će dolaziti sa SoC-ovima koji su dva do četiri puta moćniji od još nepredstavljenog M2 Max-a. Podsetimo, prema novim glasinama, M2 Max trebao bi da ima 12 CPU i 38 GPU jezgri, stoga će novi Apple-ov računar biti najmoćniji do sada.

Kako navodi Bloomberg-ov reporter i Apple-ov analitičar, Mark Gurman, reč je o SoC-ovima još nepotvrđenog naziva M2 Ultra i M2 Extreme, koji će imati 24 i 48 CPU jezgri, odnosno 76 i 152 GPU jezgri, uz do čak 256 GB RAM-a.

Gurman je u najnovijem izdanju svog Power On biltena otkrio i koju konfiguraciju nadolazećeg Mac Pro računara Apple trenutno testira.

„Mogu podeliti jednu konfiguraciju Mac Pro računala u aktivnom testiranju unutar Apple-a: 24 CPU jezgra (16P+8E), 76 GPU jezgri i 192 GB RAM-a. Taj računar je pokretan macOS Ventura 13.3 sistemom. Inače, Ventura 13.0, prva verzija novog macOS-a, izlazi ovog ponedeljka“, rekao je Gurman.

Trenutno nije poznato kada će Apple predstaviti novi Mac Pro, ali nagađa se da bi se to moglo dogoditi već sledeće godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.