Elon Musk službeno postao vlasnik Twitter-a i odmah otpustio direktore


Nakon nekoliko meseci premišljanja i raznoraznih zavrzlama, Elon Musk, šef Tesle i SpaceX-a, službeno je postao vlasnik Twitter-a, jedne od najvećih društvenih mreža na svetu. Svoju akviziciju od 44 milijardi dolara je proslavio objavivši da je "ptica oslobođena" (the bird is freed).

Musk je odmah otpustio izvršnog direktora Twitter-a, Paraga Agrawala i glavnog finansijskog direktora Neda Segala. Smenjena je i šefica politike kompanije, Vijaya Gadde, koju je Musk još pre javno kritikovao, a "nogu" je dobio i glavni savetnik Sean Edgett, kao i direktorka za kupce, Sarah Personette. Kako prenose strani mediji, iz zgrade Twitter-a ih je otpratilo – obezbeđenje.

Prema pisanju Insider-a, otpušteni rukovodioci su za sve nastale probleme dobili pozamašnu svotu novca. Agrawal je tako dobio 38,7 miliona dolara, Segal 25,4 miliona, Gadde je dobila 12,5 miliona, a Personette 11,2 miliona dolara. Trenutno nije poznato koliku je svotu dobio bivši glavni savetnik Edgett, ali da se pretpostaviti kako nije otišao kući praznih ruku.

Trenutno nije u potpunosti jasno šta će Musk sve napraviti sa Twitter-om sada kada je njegov vlasnik. Prema njegovim objavama proteklih meseci, pretpostavlja se da će promeniti način na koji funkcioniše moderiranje, a spominjao je da će i od društvene mreže napraviti "X, the everything app" po uzoru na kineski WeChat.

"Ako ste u Kini, praktično živite na WeChat-u. On radi sve. U principu je kao Twitter, plus PayPal, plus još gomila stvari umotanih u jedan paket, sa izvrsnim interfejsom. To je zaista izvrsna aplikacija, a izvan Kine nemamo takvo nešto", objašnjavao je tada Musk.

Ako je za suditi prema porukama između novopečenog vlasnika Twitter-a i poduzetnika Jasona Calacanisa, Musk će verovatno smanjiti broj zaposlenih tako što će ih "naterati" da rade iz kancelarije, a ne od kuće. To će navodno podstaknuti oko 20 posto zaposlenih da samoinicijativno daju otkaz.

Više informacija o Muskovim planovima za Twitter, biće poznato u narednim danima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.