Netflix počinje da naplaćuje za sekundarne korisnike


Početkom sledeće godine Netflix uvodi jednu novost koja se zasigurno neće dopasti niti jednom postojećem korisniku. Mada se o tome već duže vreme pričalo ali nikad nije bilo realizovano, sada je popularna video platforma na objavi kvartalnog izvestaja o prihodima objavila da će početkom 2023. korisnicima naplaćivati za svakog dodatnog korisnika sa kojim dele svoje pristupne podatke platformi.

Zbog čega je ovo bilo očekivano? Kao prvo, Netflix je u proteklom kvartalu doživeo ogroman pad broja korisnika i time naravno i gubitak novca, a kao drugo, ovo je već bilo pripremljeno pre, jer se u Latinskoj Americi već provodi pilot program u kojem video platforma naplaćuje dodatne takse za korisničke "podračune".

Drugim rečima to će se sada proširiti širom sveta, a naplata će se u osnovi odnositi na svaki nalog koji imate na početnoj stranici servisa, odnosno na "Who's Watching" ekranu na kojem možete birati svoj nalog. Izuzeci su nalozi koji pripadaju članovima istog domaćinstva.

Netflix još nije objavio koliko će naplaćivati za dodatne naloge, ali u južnoameričkom pilot programu to je iznosilo oko četvrtinu iznosa za osnovni nalog, odnosno između 3 i 4 dolara, pa to možete već sada javiti prijateljima i rođacima koji koriste vaš Netflix, a ako odbiju da plaćaju, onda ih uklonite sa liste.

Ovo dolazi uz novi model usluge sa oglasima koji će se nuditi po ceni od 7 dolara mesečno, a krenuće od 3. novembra ove godine, pa možete razmisliti i o prelasku na njega, s time da znate kako neće odmah u početku biti dostupan u našim krajevima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Puno je kume...


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.