Netflix priprema teren za zabranu deljenja lozinki - omogućili prenos profila


Jedan nalog i jedna pretplata, a više korisnika – to je omiljena praksa brojnih Netflix-ovih korisnika u svetu, kojem ovaj streaming servis želi stati na kraj. Osim što će uskoro početi sa uvođenjem jeftinije pretplate, popraćene reklamama, navodno bi trebali uvesti i određene mere za ograničavanje deljenja lozinki sa prijateljima i porodicom, odnosno sa svima koji sa glavnim pretplatnikom ne žive na istoj adresi.

O tome se govori već mesecima, kao i o mogućim načinima za implementaciju tog ograničenja. Iako detalji nisu poznati, čini se kako Netflix polako priprema teren za tu promenu. Oe nedelje objavili su kako pokreću opciju "Profile Transfer", namenjenu za "vreme promena".

Njihovo objašnjenje kaže ovako: "Ljudi se sele. Porodice rastu. Veze pucaju. Kroz sve ove životne promene, iskustvo Netflix-a trebalo bi ostati isto." Novom opcijom prenosa profila omogućiće, dakle, korisnicima koji izlaze iz jednog paketa i pokreću sopstvenu pretplatu, da na njoj odmah imaju svoje liste favorita, istoriju gledanja, personalizovane preporuke, spremljen napredak u igrama i ostale beleške iz korisničkog profila.

To bi, valjda, trebalo smanjiti otpor prema kreiranju novog pretplatničkog profila i dovesti im nove pretplatnike, jednom kada mnogi budu primorani izići iz "porodičnih paketa". Opcija transfera profila postaće u narednim danima dostupna svim pretplatnicima, a oni će o tome biti obavešteni unutar aplikacije. Tamo će morati tek slediti uputstva kako bi prebacili svoj profil sa stare na novu pretplatu. Kada će to neki zaista i morati učiniti, za sada ne otkrivaju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.