Pojavio se prvi jailbreak za PS5


Ako vam nije poznato što to znači jailbreak, reći ćemo vam samo da se radi o svojevrsnom kernel exploitu koji omogućava da nakon "operacije" na PlayStation konzolu možete instalirati softver koji nije odobren od strane Sony-a, što uključuje i piratske verzije igara.

Gotovo dve godine nakon što je PS5 pušten u prodaju, čini se da su modderi pronašli način za jailbreak konzole, iako uz neka značajna ograničenja. Prema pisanju IGN-a, modder poznat kao SpecterDev otkrio je jailbreak, koji je opisan kao eksperimentalni IPV6 kernel exploit koji iskorišćava ranjivost WebKita.

Čini se da će jailbreak raditi samo na PS5 sistema koji pokreću firmware verziju 4.03 ili stariju. Ako ste ažurirali svoj PS5 od prošlog oktobra, verovatno nećete moći isprobati jailbreak, a čak i tada pokušaj instaliranja jailbreaka uspe samo u 30 posto slučaja.

Što se tiče onoga što zapravo možete učiniti sa jailbreakovanim PS5 trenutno, dobićete pristup meniju za otklanjanje grešaka sistemu (debug konzoli), a možda ćete takođe moći instalirati neke igre izvan PlayStation Store-a, mada to još nije potvrđeno.

Sony se za sada ne mora bojati da će jailbreak dovesti do značajne piratizacije igara za PS5, ali IGN veruje da bi mogao predstavljati podsticaj za razvoj jailbreak scene.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.