Sa novim Google Messages-om korišćenje SMS-a trebalo bi da se značajno unapredi


Google veliki naglasak stavlja na RCS (Rich Communication Services) i kako se usvajanje RCS-a ubrzava, uvode novosti kako bi poboljšali razmenu poruka između Android-a i iOS-a.

Zahvaljujući RCS-u uskoro će biti moguće odgovoriti na određenu poruku iz bilo kojeg dela razgovora, pod uslovom da je RCS omogućen, tako da naknadni odgovori neće prekinuti razgovor koji je u toku. Korisnici Android-a koji razmenjuju poruke sa korisnicima iOS-a moći će reagovati na SMS sa iPhone-a svojim sopstvenim emotikonom. Takođe, ako neko pošalje link na YouTube video, moći će da se pogleda iz same aplikacije Messages.

Glasovne poruke će se moći čitati. Uz pomoć mašinskog učenja, biće omogućena transkripcija glasovnih poruka. "Recimo da ste u prepunom prostoru i primite audioporuku: transkripti će vam omogućiti da "gledate" audio kao što biste gledali tradicionalnu tekstualnu poruku.", ističe Google.

Porukama će se moći "inteligentno" dodavati zvezdice kako bi se kasnije mogle jednostavnije i brže pronaći. Uz to, ako spremite nečiji rođendan ili godišnjicu u aplikaciju za kontakte, dobićete podsetnik o njima kada otvorite aplikaciju Messages.

Sve ovo je samo deo onoga što Google najavljuje. Detaljnije o novostima možete saznati u njihovoj objavi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.