YouTube Premium značajno poskupljuje na nekim tržištima


Pretplatnici na YouTube Premium paket, i to onaj porodični, u nekim su zemljama dobili obaveštenje da će im od sledećeg meseca cena pretplate biti povećana. Ovaj talas poskupljenja zahvatio je, prema za sada dostupnim informacijama, SAD, Kanadu, Ujedinjeno Kraljevstvo, Tursku, Argentinu, Novi Zeland i Japan, s time da je u Argentini i Turskoj poskupljenje primenjeno i na individualne pretplate.

Prema sopstvenim pravilima, YouTube je obvezan da pretplatnicima javi svaku promenu cene 30 dana pre nego što ona stupi na snagu, tako da će prve skuplje pretplate postojećim korisnicima biti naplaćene nakon 21. novembra. Novi pretplatnici će već od sada morati da pristanu na više cene.

Zemlje Evrope, među kojima i Srbija, nisu obuhvaćene poskupljenjem. Povećanje cena moglo bi uticati tek na one koji su se "švercovali" pa plaćali pretplatu po nekoj nižoj ceni, na primer putem naloga koji je fiktivno registrovan u Turskoj ili Argentini. Tamo su poskupljenja i najveća, pa pojedinačna pretplata u Argentini sada košta trostruko više nego do sada, dok je u Turskoj cena porasla za više od 75%. U SAD-u, Kanadi i Ujedinjenom Kraljevstvu cene će porasti za gotovo 30%.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.