YouTube u 4K rezoluciji samo za Premium pretplatnike?


Čini se kako je ekipa iz Google-a ubacila u brzinu više u pokušaju da nagovori što više korisnika YouTube-a na plaćanje pretplate. O jednom od načina već smo pisali. Naime, brojni korisnici u poslednje vreme kritikuju Google jer je kompanija povećala broj oglasa koji se korisnicima prikazuju tokom trajanja video zapisa na YouTube-u.

Veći broj oglasa, naravno, znači i više novaca za tu kompaniju, ali mogao bi uticati i na povećanje broja korisnika YouTube-a Premium jer bi se deo korisnika koji ne želi gledati toliko reklama mogao odlučiti na plaćanje mesečne pretplate. Podsetimo, onima koji plaćaju pretplatu ne prikazuju se oglasi.

Drugi način sa kojim žele korisnike da "motivišu" na plaćanje pretplate jeste prikazivanjem sadržaja u 4K rezoluciji samo za korisnike YouTubea Premium. Iako službenih informacija o tome iz Google-a (još) nema, više je korisnika na forumima prijavilo kako im se prikazuje obaveštenje da, žele li određeni video pregledati u 4K rezoluciji, moraju aktivirati pretplatu.

Za sada se ovo obaveštenje prikazuje korisnicima mobilnih uređaja unutar mobilne aplikacije za YouTube, a ne i na računarima i TV aplikacijama tako da nije poznato namerava li Google omogućiti 4K video zapise kroz pretplatu samo na pametnim telefonima ili na svim uređajima.

S obzirom na to da mnogi korisnici danas imaju 4K televizore i monitore, jasno je kako ih ovaj Google-ov potez, ako ga zaista uvedu, sigurno neće oduševiti jer, osim ako ne budu plaćali mesečnu pretplatu, više neće moći gledati videa u toj rezoluciji.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.