Apple smanjio proizvodnju iPhone-a 14 za tri miliona


Umesto planiranih 90 miliona jedinica, Apple će ove godine proizvesti 87 miliona iPhone-a 14. Kako otkrivaju Bloomberg-ovi anonimni izvori dobro upoznati sa situacijom, razlog "rezanja" proizvodnje upravo je slabija potražnja za običnim modelima iPhone 14 serije.

Naime, kako navodi Jefferiesova analiza najvećeg svetskog tržišta pametnih telefona, prodaja iPhone.a 14 i iPhonea 14 Plus naglo se smanjila od njihovog lansiranja, a situacija se još više pogoršava u Kini. Uprkos ambicioznim planovima, Apple je još krajem septembra odustao od planova da poveća proizvodnju svoje nove serije iPhone-a.

Dalje, tehnološkom gigantu iz Cupertina ne pomažu ni trenutna situacija u Zhengzhou, gde se nalazi "srce" sklapanja iPhone-a. Grad je pod lockdownom zbog porasta slučajeva koronavirusa, pa smanjeno snadbevanje takođe stvara probleme. Apple je zbog toga bio primoran smanjiti proizvodnju i nešto popularnijih iPhone 14 Pro i Pro Max modela, što im svakako neće ići u prilog.

Podsetimo i da je Apple sredinom oktobra značajno smanjio proizvodnju iPhone-a 14 Plus. Kako su tada rekli izvori iz lanca snadbevanja za The Information, najmanje je jedan partner kontaktiran da odmah zaustavi proizvodnju Plus-a, dok su dva dobavljača dobila naredbu da smanje proizvodnju za čak do 90 posto.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.