Browser Opera dobio brzi pristup TikTok-u


Opera je poznata po "ugrađivanju" društvenih mreža u svoj browser, a sada je ta praksa prošinera na trenutno najpopularniju platformu.

Browser Opera je kroz novi update dobio brzi pristup TikToku i to putem bočne trake. Opcija vodi na web verziju TikTok-a, ali ipak je korisna onima koji žele proveriti svoj feed tokom radnog vremena ili objaviti klipove sa računara.

Pristup TikToku je nova opcija u nizu nakon što je browser Opera isto učinio za Instagram, Facebook Messenger i WhatsApp. Takođe, omogućen je pristup media player bočnoj traci gde su smeštene usluge poput Apple Music-a i Spotify-ja. To su i dalje web aplikacije, ali u Operi se nadaju da će privući korisnike koji radije ne bi pokretali odvojene nativne aplikacije ili menjali tabove.

Uvođenje TikTok-a je širenje poznate strategije s ciljem privlačenja korisnika Chromea i Safari-ja, a to pokušava integrisanjem korisnih ili bar popularnih usluga.

Browser Opera je povećao svoj udeo na tržištu u proteklih nekoliko godina, odnosno sa 2,3 posto u oktobru 2019. godine na gotovo 3,6 posto tri godine kasnije. Ipak, i dalje je na dalekom petom mestu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.