Galaxy S23 serija u celom svetu dolaziće sa Snapdragon procesorima


Jedan od najvećih kamena spoticanja kod Samsung-ove Galaxy S serije, je već dugo politika ugradnje različitih procesora za kupce u SAD i u ostatku sveta. Kao što verovatno već znate, za američko tržište Samsung u svoje top modele ugrađuje Qualcomm-ove procesore, dok u sve druge regione isporučuje one sa sopstvenim Exynos.om.

Ova situacija je do sada izazivala mnoge polemike i postavljanje klasičnog pitanja "koji je bolji", a neki testovi su pokazali da odstupanja često postoje. Ono što je u celoj priči sporno, je pitanje zašto Samsung to uopšte radi? Odgovore možemo tražiti u odnosima Samsung-a sa američkim regulatorom, odnosno investicijama u fabrike u Texas-u, ali i ugovorima sa raznim dobavljačima komponenti.

Bilo kako bilo, čini se da je ovoj sagi došao kraj, barem ako je verovati analitičarima koji su izjavu predsednika Qualcomm-a protumačili tako da će Galaxy S23 serija biti opremljena isključivo procesorima ovog proizvođača. To ne znači nužno da će Exynos procesori otići u istoriju, ali bi mesto u top klasi svakako mogli prepustiti Snapdragon-u.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.