Google Maps pomaže vozačima električnih automobila da pronađu punjače


Google Maps sarađuje sa partnerima u SAD-u i Velikoj Britaniji već tri godine, a sada širi svoje usluge na više zemalja kako bi pomogao vozačima električnih automobila da pronađu punjače. Ova opcija dolazi sa filterima za brzinu punjenja, tip punjača i lične preferencije korisnika.

Opcija je sada dostupna za uređaje koji koriste operativne sisteme iOS i Android, a pruža i informacije o tome da li su stanice za punjenje slobodne u određnom trenutku. Ipak, količina dostupnih informacija zavisi o tržištu, odnosno zemlji u kojoj se usluga koristi.

Novi filteri su deo velike promene Google Maps-a uoči sezone praznika. Platforma će ponuditi i Live View u odabranim gradovima koji će pomoći u korisnicima u navigaciji, odnosno u potrazi za poslovnim objektima. U ovom slučaju će se koristiti kamera smartphonea, a potom će Google Maps ponuditi AR uputstva.

Poslovni objekti sa pristupom za kolica i oni bez stepenica će se takođe moći pronaći jednostavnim odabirom funkcije Accessibility u podešavanjima aplikacije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.