Popularna taskbar funkcija se vraća u Windows 11


Microsoft stalno osluškuje mišljenja i želje korisnika kako bi poboljšao operativni sistem Windows 11, a najnovija ideja je zapravo povratak funkcije koja je bila dostupna u sistemu Windows 10.

Microsoft naime namerava vratiti podešavanje "Never Combine" za programsku traku (taskbar), što bi omogućilo korisnicima da sve svoje stavke na programskoj traci drže zasebno prikazane.

Novu funkciju je otkrio korisnik Tweeter-a Albacore koji kaže da se nalazi u testnom buildu 25246, "skriveno iza funkcije 29785186".

Od predstavljanja sustava Windows 11, Microsoft kontinuirano radi na usavršavanju iskustva s programskom trakom. Kompanija je takođe vratila druge važne funkcije koje su nedostajale u izvornom izdanju.

Na primer, Windows 11 Build 22557, koji je objavljen insajderima ranije ove godine, vratio je podršku za povlačenje i ispuštanje na programskoj traci, a ta funkcija je u međuvremenu već isporučena na proizvodne uređaje u verziji 22H2.

"Povlačenje i ispuštanje sada je podržano na programskoj traci sistema Windows 11. Brzo povucite i ispustite datoteke između prozora aplikacije tako što ćete lebdeti iznad aplikacija na programskoj traci kako biste njihove prozore postavili u prvi plan. Pokušajte priložiti datoteku Outlook e-pošti tako da je povučete i zadržite pokazivač iznad ikone programa Outlook na programskoj traci kako biste prozor postavili u prvi plan. Kada bude u prvom planu, ispustite datoteku u e-poštu da biste je priložili. Takođe možete prilagoditi programsku traku svojim omiljenim aplikacijama sa Start popisa svih aplikacija povlačenjem i ispuštanjem preko programske trake kako biste ih prikvačili. Pored toga možete povući i ispustiti na radnu površinu putem "Prikaži radnu površinu" u samom desnom uglu programske trake", rekao je tada Microsoft.

Koliko će povratak opcije Never Combine na taskbar obradovati korisnike saznaćemo uskoro.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.